Споделяне“ на дебютантката Пипа Бианко има три награди, като две са

...
Споделяне“ на дебютантката Пипа Бианко има три награди, като две са
Коментари Харесай

„Споделяне“ или как интернет преобръща живота ни

„ Споделяне “ на дебютантката Пипа Бианко  има три награди, като две са от „ Сънданс “ – специфичната премия на журито за актьорско достижение и „ Уолдо Солт “ за сюжет. Веднага го изгледах по HBO GO (тяхна продукция), само че не мога да кажа, че съм доста впечатлен, а оценката в IMDb е покрай действителността... И въпреки всичко – автентичен, пресен и вълнуващ първи опит,.

Манди (наградената Риане Барето) е пълничка, само че тренирана тийнейджърка (играе баскетбол) с забавно лице, дълга коса и прелестни очи, тя е полуиндийка. Една заран се разсънва на моравата пред дома си и не помни нищо от предходната нощ. Скоро в Интернет обаче излиза видео, на което е мъртво пияна и в несвяст, а момчета се майтапят жестоко с нея.

Основният участник в безвкусната задявка Ей Джей (Никълъс Галицин) наподобява прелестно и обикновено момче. Освен че е строен и хубав, той има почтен взор и искрено изражение. Неговият русоляв, кокалест, очарователно чорлав и срамежлив другар Дилън (Чарли Плъмър) пък е очевидно влюбен в Манди. Нейна другарка и опора е афроамериканката с ефектни плитки, сексапилно тяло и изваяни черти Джена (Lovie Simone). Всичко сякаш заглъхва (което е най-нормално), само че бащата и майката на Манди – енергичния и раздразним Мики (Джей Си Маккензи) и екзотично привлекателната и деликатна Кери (Пурна Джаганатан) – откриват записа в преносимия компютър на щерка си (ровили са там, тъй като тя не подвига телефона си), срещу нейното предпочитание повдигат обвинявания и абсурдът избухва. В резултат Ей Джей е разследван, а Манди не излиза от у дома и е извадена от тима.

В един монолог пред татко си му изкрещява, че ѝ харесва да пие и да спи с момчета, че нещата е трябвало да бъдат оставени да отшумят, а в този момент тъкмо тя е жертвата – изолирана и отбягвана, като нито има доказателства, че се е случило нещо незаконно, нито някой ще бъде измамен под отговорност. Същевременно някакво тягостно възприятие ни гложди от вътрешната страна и не ни дава мира – докога хората (вместо да помогнат) ще снимат и ще споделят, а по-късно ще коментират злобно и насмешливо, какъв е този повод за воайорство, а не за човечност? И дали в тази ситуация една естествена тийнейджърска палавщина не се преекспонира и трансформира в закононарушение?

Филмът си заслужава най-малкото поради края – един сюжетен завой прекатурва нещата с главата надолу, а Манди би трябвало да направи предопределен избор. И тя великодушно прости и милостиво не помни, тъй като всичко е било резултат на сподавена обич и моментна уязвимост, а прегрешението споделено (в другия, същинския смисъл). Малцина имат тази мощ и мъдрост.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР